Ηρώς Κωνσταντοπούλου 13Β και Ναπολέοντος Σουκατζίδη Τηλ:2107654411

Μαθητές/τριες  της Β΄ Γυμνασίου

συμμετείχαν στο 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας!

-----Την Πέμπτη 8/5/2025, οι μαθητές/τριες  της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά το εξ’ αποστάσεως εργαστήριο με τίτλο:
«Τεχνητή Νοημοσύνη: Ψηφιακή δημιουργικότητα & Deepfakes!», με εισηγητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Γιάννη Φαρσάρη, στο πλαίσιο του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Οι μαθητές/τριες  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από πρακτικά παραδείγματα ψηφιακής δημιουργίας, αλλά και να ενημερωθούν για τους κινδύνους των deepfakes — πλαστών εικόνων, βίντεο και ήχων που κατασκευάζονται με τη βοήθεια της ΑΙ και είναι εξαιρετικά πειστικά.
Μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, εξερεύνησαν τη χρήση της τεχνολογίας στην τέχνη και την ψυχαγωγία, ενώ έλαβαν χρήσιμες συμβουλές για την αναγνώριση του αληθινού από το ψεύτικο στον ψηφιακό κόσμο.
Η συμμετοχή τους αποτέλεσε μία σύγχρονη, δημιουργική και συνάμα κριτική ματιά στην ψηφιακή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά.

 

Παρασκευή 9/5/2025 (Εργαστήρια Εξ αποστάσεως)

Διαδικτυακή ομιλία: Think and Grow Digital: “Πως να γίνουμε
υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες” (10:00-11:30) Τμήμα Β3


Τα παιδιά της ψηφιακής εποχής περνάνε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στον ψηφιακό κόσμο. Κατέχουν όμως τα εφόδια για να παραμείνουν ασφαλείς μέσα σε αυτόν; Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ψηφιακούς πολίτες σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής παιδείας. Το να μάθουν τα παιδιά να επιβιώνουν στον ψηφιακό κόσμο και να έχουν μια ισορροπημένη και ασφαλή σχέση με την τεχνολογία είναι το ίδιο σημαντικό με το να μάθουν ανάγνωση και γραφή. Το σεμινάριο στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να υιοθετήσουν κανόνες ορθής χρήσης κατά την πλοήγηση τους στον ψηφιακό κόσμο. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με τις έννοιες “ψηφιακή νοημοσύνη” και “ψηφιακή παιδεία” που αποτελούν απαραίτητα προσόντα της εποχής μας.
Βασικά σημεία:
• Η Γενιά Ζ, Ψηφιακοί ιθαγενείς
• Συμπεριφερόμαστε το ίδιο στον φυσικό και στον ψηφιακό κόσμο;
• Ψευδείς ειδήσεις- Παραπληροφόρηση
• Διαδικτυακός εκφοβισμός- ρητορική του μίσους
• Διαδικτυακή φήμη, ψηφιακά αποτυπώματα
• Sexting- Sextortion
• Εθισμός

Εισηγήτρια: Ροδούλα Καφτάκη Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής MSc, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Συγγραφέας, επιμορφωμένη και πιστοποιημένη στην ψηφιακή ασφάλεια από την European Schoolnet Academy.

🔹 Την παρακολούθηση του σεμιναρίου υποστήριξαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ειρήνη Μυγδάλη, οι Υποδιευθυντές κ. Νικόλαος Γραβάνης και κ. Θεοδώρα Λεωνιδοπούλου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί: Βασιλική Σέρβου, Καρναβέζου Αικατερίνη, Χρόνης Στέφανος, Πάνου Ευαγγελία ,Φακάζη Όλγα και Βασιλείου Ελένη.

Αναζήτηση

Σχολικό Ημερολόγιο

May 2025
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Stop bullying

 

Το Σχολείο μας προτείνει...

Βρίσκονται Online...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 επισκέπτες και κανένα μέλος